Tinted Sunlight

Our installation consists of three suspended wooden frames covered by different colored cellophane sheets. The building phenomenon we chose to make more visible, palpable, and more of an experience, was the increased exterior light let into the building because of the workings of the living wall facing southwest. The living wall provides shade for the building in the summer via a wall of vegetation, and allows sunlight in during the winter when the plants wither. Originally we sought to primarily achieve this by suspending the frames alongside the wall on the third floor, allowing for incoming sunlight to paint different colors, thus making this phenomenon visible. What we also discovered is that by installing the frames near the walk-way, the colored ‘windows’ fulfilled the same purpose by changing the way passers-by interacted with the view of the outdoors itself visible due to the living wall as they headed to the stairs.

Leave a Reply

Skip to toolbar