Parkitecture Collage

My project engages with social, ecological and aesthetic aspects of sustainability. The primary goal of the project is to break the monotony of students commutes to and from classes at the University of British Columbia campus while providing a natural solution to poor drainage on the site. The design brings these aspects of sustainability in a two-part approach. The project consists of a water garden to provide natural drainage to the site and a “skin” to break the flat brick layout of the UBC campus with more visual interest. A path will start on the “skin” and continue down into the rain garden to provide a varied walking experience. This path will stop students from putting their brain on “autopilot” during their commute. From a social standpoint the intent of project is to make students and faculty stop, think and engage with their surroundings during their walk.

Leave a Reply

Skip to toolbar