Lighting

CIRS was designed to minimize artificial lighting and aims to use no artificial lighting during daylight hours. The lighting strategy was achieved by utilizing natural daylight through a large skylight shaded by photovoltaic cells and the living wall, a three-story screen of vines that provide shade throughout the year while allowing more light in during winter months. After reading about this design, I was fascinated by the simple yet clever design that could be immediately felt by all occupants of the building. For my assignment, I wanted to showcase this aspect of the building, yet I wanted to incorporate similar design elements of the building to draw parallels between the building’s lighting design and my project. Therefore, similar to the living wall, I decided to use plant movements as the focus (unfortunately, the daisies did not move as much compared to the false shamrock plant). I chose the second level of the building to complete the assignment as there were the most people studying there. By doing this, I can highlight that daylight within the building is sufficient for everyday use in the atrium and social spaces. By placing plants within the area, and filming a time-lapse from noon till 5:00 pm (closing) of the plants’ small movements with the sun, I wanted to demonstrate how light is applied in the building and how we utilize this phenomenon without directly realizing it. Video link: https://drive.google.com/file/d/1lzsieOj8JoLpk33XFaU1zG4R7XcTJnKZ/view?usp=sharing

Leave a Reply

Skip to toolbar